zaterdag 03 december 2022

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Poseren in een natuurlijke en ontspannen houding

Poseren is soms fysiek zwaar werk. Lange shoots vragen veel van de fotograaf maar zeker ook van een model.
Al te vaak zie je dan ook na enige tijd de vermoeidheid terug in de beelden.
Bij fotografie in het algemeen, maar misschien nog wel meer in portretfotografie is een niet natuurlijke houding een storende factor.
Het is dan ook van belang dat het model zich kan ontspannen en die natuurlijke houding kan aannemen. Hierbij moet zeker gelet worden op het vervormen of indrukken van bijvoorbeeld een wang, zoals op de rechter foto goed te zien is.
En hoewel het natuurlijk een doel kan hebben, om bijvoorbeeld juist in beeld te brengen hoe vermoeid iemand is, dan nóg moet de uitdrukking, beweging of handeling natuurlijk blijven.
Veel oefenen is hier de oplossing, maar een waardevolle tip is om tijdens het poseren continu een natuurlijke flow aan beweging te houden. Op deze manier zul je altijd een natuurlijke kracht uitoefenen en bijvoorbeeld je vingers op een natuurlijke manier vormen. Let hierbij wel op om te snelle bewegingen te voorkomen.

 

Dit zijn tips voor modellen. regelmatig aangevulde artikelen met waardevolle informatie.
Heb jij interesse om deze artikelen te schrijven voor ons? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De ontmoetingsplek voor fotografen, modellen, MUA's en studio eigenaren.

Email:

Info@shootbook.nl

Social Media