zaterdag 03 december 2022
Previous Next

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mijn eerste ervaring met urbexen


Vandaag weer een nieuwe blogpost deze keer weer totaal iets anders. Namelijk urbexen het is al erg populair  en er zijn al veel bekende locaties waar veel urbexers te vinden zijn.

Vandaag neem ik je mee met mijn eigen ervaring over het urbexen samen met micha een vriend zijn we wezen urbexen in belgië. Het grappige is als je dan al eenmaal in belgië aankomt zie je gelijk een verschil alles is veel meer verouderd en je ziet overal van die leuke heuveltjes en mooie landschappen.

Wij zijn in het plaatsje Luik geweest waar veel urbex locaties zijn en veel leegstaande gebouwen. Je zult nu vast denken wat is nou urbexen als je er nooit van gehoord hebt.

Urbexen is dat je naar verlaten gebouwen gaat die leeg staan waar je niet altijd toestemming voor hebt om in te gaan vaak zijn het vervallen gebouwen maar dat heeft juist iets vind ik.

Wij zijn in totaal bij 3 verschillende locaties geweest

: De verlaten kerk

: De oude ford garage

: Het fort

De eerste locatie.

Voor iemand die nooit eerder is wezen urbexen is het een hele beleving om mee te maken en je bent zeker weer een ervaring rijker.

De eerste locatie was het verlaten kerkje lag een beetje afgelegen want aan de overkant kon je een heel landschap zien met allemaal van die leuke heuvels zag er prachtig uit.
Het was al helemaal volgroeid met planten en erg verwaarloosd in de binnenkant stonden geen stoelen en ramen waren ingeslagen blijkbaar door hangjongeren dat was zonde maar als nog hebben we hele toffe fotos gemaakt en veel geoefent met de belichting de locatie zelf was erg donker en bij de ramen werd weer over belicht.

Het dak zelf was al een beetje ingezakt en op muren was er hier en daar graffiti gespoten. Het had wel iets je had ook bepaalde doorgang wat er weer heel smoezig en interessant uitzag.

De tweede locatie

Het was even zoeken hoe we precies in het gebouw konden komen maar via de kelder zijn we naar beneden geklommen het zag er erg vervallen uit. beneden was er een ruimte wat super donker was waar allemaal oude fort´s waren met onze zaklampen en spullen op pad zijn we wezen lightpainten zo gaaf om te doen ook voor de eerste keer.Het bedrijf was failliet gegaan en heeft alles zo achter gelaten.
Bizar toch maar voor ons weer heel tof boven waren er nog meer autos maar echt waar heel veel onderdelen van af waren of ingedeukten auto´s met graffiti gespoten. De grond lag bezaaid met oude papieren en glas dus uitkijken.

De laatste locatie

Was toch echt wel de kers op de taart het was een fort met allemaal natuur erom heen midden in een wijk echt geweldig. Om het fort heen was allemaal begroeiing en omringd door graffiti kunstwerken.

De basisregels van urbexen

: Oude kleding aan en schoenen

: goede voorbereiding volle accu's meenemen, eten en drinken, statief 

: Langs de kant van de muur lopen als je op de trap loopt

: niet op losse houten planken lopen omdat daaronder niks kan zitten of slechte vloer is.

Dit was mijn verhaal ik hoop dat jullie het leuk vinden laat het weten in de reacties.

Liefs Lisa.Insta: @lisastyles_photography

blog: https://www.lisa-styles.com/

Shootbook: 
Lisa.styles

De ontmoetingsplek voor fotografen, modellen, MUA's en studio eigenaren.

Email:

Info@shootbook.nl

Social Media